A burkoló feladatköre

A burkoló munkája

A burkoló feladatköre végeláthatatlanul kiszélesedett. A burkolási munkakör már régen túlnőtte magát a csempézésen és a járólapok leragasztásán. A burkolás egyre több művészinek mondható elemet foglal magában, egyre több ügyfél kér egyedi kivitelezésű alkotómunkát. A burkolási tevékenységek már nem csak az aljzat burkolását jelentik, sok ügyfél igényli a beépített bútorok kialakítását. Épített mosdók, épített konyhabútorok, térelválasztó falazat készítése, üvegtéglával készített falazatot kialakítása, kád homlokfallal. A burkoló munka területei folyamatosan bővülnek, a lehetőségek színtere egyre szélesebb, olyan késztermékeket hozunk létre, amelyek sehol máshol nem találhatóak. Egy burkolónak, ahhoz, hogy profin tudja gyakorolni szakmáját az egyedi kivitelezésű burkolatok készítése mellett a szakmája minden apró technikai manőverét is ismernie kell. A kültéri és beltéri burkolatok készítése a két legalapvetőbb technikai csoport alkotja. A beltéri burkolásnál hideg és meleg burkolatok is alkalmazhatók. Egy profi burkoló járatos a burkolás alaplépéseiben és minden innovációs lehetőséget rugalmasan kezel.

Burkoló munkák, az épített mosdópult

fürdőszoba burkolásAz épített mosdópult kivitelezési lehetőségei végtelenek, az ilyen lakberendezési, belsőépítészeti elemek azok, amelyekkel otthonunkat igazán egyedivé tudjuk varázsolni. Az mellett, hogy a beépített elemek kellemesen mutatnak és megteremtik a teljes összhangot a helységben, praktikusak is. Nem foglalnak sok helyet, sőt helytakarékosak. Az épített mosdópult mélysége 50cm-től 60cm – ig terjedhet, így igazán nem foglal nagy helyet. Az épített mosdópult egyéb paramétereit, a szélességét, a hosszát a fürdőszoba adta lehetőségek határozzák meg. A szakszerű burkoló munkával készített épített mosdó mondhatni örök darab, hiszen mind a burkolat, mind a burkolásnál használt segédanyagok olyanok, amelyek a fürdőszobára jellemző terhelést bírják. Az épített mosdópult nem csak az esztétikai tulajdonságai miatt tökéletes választás, a hideg burkolat ellenáll a fürdőszobában lévő terhelésnek, a víznek és a párának, az ilyen mosdópult helytakarékos és jó burkoló munkával minőségben is felülmúlhatatlan.

Fürdőszoba polc burkoló technikával

Az épített mosdópult mellé tökéletesen mutatnak az épített pocok. Ezek mind olyan technikák, amelyek helyet nem kérnek, de fantasztikus hangulatot varázsolnak. A fürdőszoba polc  kialakítása a fürdőszoba adta lehetőségektől függ alapvetően, ettől függ, hogy milyen mélységűre lehet kialakítani a polcot. Ha a paraméterek engedik, építhetünk törülköző tartó polcot, ha kereteink szűkebbek, akkor a piperecikkeknek alakíthatunk ki tárolási lehetőséget. De a polc készülhet csupán a design miatt is, egy mécses vagy egy akármilyen kisebb dekor elem tökéletes hangulatot kölcsönöz a fürdőszobának. Gyönyörűen mutat, amikor az épített mosdópultot burkoló által épített polcokkal rakjuk körbe. A fürdőszoba polcok még jobban fokozhatják a hangulatot, ha rejtett világítást szereltetünk mögéjük. Ha a hely adta lehetőségek engedik nem csak fürdőszoba polcot, hanem komplett fürdőszoba szekrényt is építhetünk, ehhez igény szerint még üvegajtót is rakathatunk. Az épített polcokkal a fürdőszobának azokat a szegleteit hasznosíthatjuk, amelyek egyébként kiaknázatlanul csak üres térként lennének jelen. Az ilyen praktikus és dekoratív megoldások nem csak a fürdőszobánk esztétikumán javítanak, de mindennapi életünket is megkönnyítik. A burkoló munka széles körben hasznosítható.

A hozzászólások le vannak tiltva.