A burkoló munka megtervezése

A burkoló munka

burkoló munkaA burkoló munkáját végezheti a kertben és végezheti a lakásban is, minden esetben nagyon fontos, hogy a munka megkezdését, alapos, jól átgondolt tervezés előzze meg. A burkoló munka megtervezésének több szinten kell megtörténnie. A tulajdonosoknak ki kell találniuk, hogy mit és hogyan is szeretnének kialakíttatni otthonukon, milyen színeket, milyen formavilágot képzelnek el, milyen stílust szeretnének kialakíttatni otthonukban. Ezek fontos, hogy megszülessenek, amíg ezek nincsenek meg, nem szabd továbbhaladni, fontos, hogy a lakás kialakítása olyan legyen, amiben az ott lakók jól érzik magukat. Ha ezek az ötletek megszülettek, mondhatjuk, hogy a formai, esztétikai elképzelés is meg van. Ezt követi a tervezésnek az a stádiuma, amibe a burkoló szakembert is be kell vonni, ebben a részben az esztétikai szempontokat próbálják meg átültetni a gyakorlatba. A tulajnak meg van az elképzelése, hogy hova mit szeretne és a burkoló ezt megpróbálja megvalósítani, nagyon fontos, hogy hallgassuk meg a burkoló szakmai tanácsait, lehet, hogy mi elképzelünk valamit, de az a valóságban nem kivitelezhető úgy, hogy mind az esztétikai, mind a gyakorlati szempontok ki legyenek elégítve.

Hogyan képzeljük el? –A burkoló munka megtervezése agyban

Nagyon nehéz fejben megálmodni otthonunk kinézetét, sokan nem tudnak elvonatkoztatni a már adott formáktól, sokan ötlethiányban szenvednek és nagyon sokan a lehetőségeknek csak töredékét ismerik. Amikor átalakítás, vagy építés előtt állunk tudatosan rá kell állnunk az ilyen jellegű információk felkutatására. Ha nincsen csatornánk abban, hogy merre induljunk el, kérhetünk segítséget a burkoló szakemberektől. De valószínűnek tartom, hogy az internet és a belső építészettel foglalkozó magazinok is elég ötlettel tudnak minket ellátni. Az a nehéz otthonunk megálmodásában, hogy míg arra törekszünk, hogy olyan környezetet alakítsunk ki, amiben jól érezzük magunkat, azt is figyelembe kell venni, valahogy, valamilyen szinten be kell kalkulálni, hogy mennyibe fog ez kerülni. Anyagi korlátok mellett pedig már nehéz nagyot álmodni. Ilyenkor lépnek életbe, az apró, de annál ötletesebb megoldások, nagyon sok olyan internetes fórum és magazin van, ami direkt az ilyen megoldásokra specializálódik.

fürdőszoba burkolásEl kell döntenünk, hogy milyen anyaggal képzeljük el a burkolatot, milyen színben, esetleg mintában, ehhez hozzá kell kalkulálni azt is, hogy milyenek a bútoraink, a kiegészítők, vagy ha újakat vásárolunk, mikre van lehetőségünk. Fontos, hogy egységesen gondolkozzunk, ez kell az összhang kialakításához. A burkoló szakember sok mindenben tud tanácsot adni, de mindenben mégsem dönthet helyettünk. A mértékletességet mindenképpen tartsuk szem előtt, válasszunk inkább visszafogott színeket és kiegészítőket, ne felejtsük, hogy hosszú távra tervezünk előre, ízlésünk akármikor megváltozhat, ha szélsőségesre alakítjuk, ki otthonunk könnyen lehet, hogy pár év múlva már nem érezzük olyan otthonosnak.

Hogyan tervezzünk a burkoló szakemberrel?

A burkoló szakemberrel sok mindent kell előre megterveznünk. Először is keresnünk kell egy szakembert, akit megbízhatónak tartunk, aztán egyeztetnünk kell vele. Egyeztetnünk kell az anyagbeszerzést, van, aki beszerzi az anyagot, míg mások nem, de olyanok is vannak, akik szakmai kísérőként segítenek. Egyeztetnünk kell a munkálatok időpontját, mikor kezdünk, mit hogyan képzelünk el. A burkoló munkát jobb a tavaszi – nyári időszakra időzíteni, melegebb, jobb időben gyorsabban halad a munka, gyorsabban száradnak az anyagok és a szellőztetés is jobban megoldható.

A hozzászólások le vannak tiltva.