A burkoló munka szükségessége

A burkoló munka színterei

burkoló munka szépségeA burkoló munka szükségességének mértékét semmi sem példázza jobban, mint az, hogy mennyire kiterjedt az a szakma. Ha tüzetesebben megvizsgáljuk otthonunkat, kívülről és belülről egyaránt, akkor rá kell döbbennünk, hogy a burkoló lenyomata szinten minden helységben jelen van, nincs olyan, ahol ne lenne szükség a munkájára.

Ha a ház belsejét nézzük, akkor tűnhet fel igazán a munka sokrétűsége, a burkoló a lakásban csinál aljzatburkolást, burkolja a falakat, alkalmazhat hideg vagy meleg burkolási technikát is. Ez a két alapvető feladat mellett a burkoló tevékenységi köre rettentően kiszélesedett. A kiszélesedés több irányú. Tágultak a lehetőségek az anyagfelhasználással kapcsolatban is, és a burkolás területei is kiszélesedtek, különösen igaz ez azokra a helységekre, ahol a burkoló munkája nyomatékosabb ez a két helység tipikusan a konyha és a fürdőszoba.

A kültéri burkolás szinté megújult, ma már nem csak a kocsibejáró és a járdaszegély vár a mesterekre, hanem medencék, szökőkutak, kinti sütögetős, grillező sarok kialakítása. Itt ugyanaz a tendencia érvényesül, mint a beltéri burkolásnál, az anyagok választéka és azok felhasználási lehetősége is kiszélesedett.

A burkoló munka sokrétűsége otthonunkban

Hagyományos értelemben a burkoló munkakörébe az ember a csempézést és a járólap ragasztást sorolná be, ezek amióta világ a világ a burkoló feladatai. Ma azonban életszínvonalunk nagyon sokat változott, ezzel a változással pedig életterünk is kinőtte magát. Ma egy fürdőszoba már nem csak funkciót tölt be, legtöbbünk nem csak a mosakodás helyszínének tulajdonítja, hanem egy külön kis szentélyként kezeli. Ma a lakás, az otthon kialakításánál az elsődleges szemponttá az egyediség, a különlegesség vált, ötletes, kreatív megoldásokat várnak el a tulajdonosok, azonban, hogy ezek a valóságban is kivitelezhetők legyenek a kőműves és a burkoló munkának nagy összhangban kell lennie, éppen ezért talán, de nagyon sok esetben a belső építészeti munkákat már nem a kőművesek csinálják, ezen a téren a szakágak közötti határok elmosódtak. Nagyon nagy divatja van az épített bútoroknak, ezek nagyon drágák, de tartósságuk is felülmúlja a lapbútorokét. Az épített bútorok első sorban azért váltak kedveltté, mert egyediek, mert teljes mértékben igazodnak a lakás stílusához, ezzel tökéletesítik a beltér összhangját. A beépített bútorok kialakítása szintén a burkoló feladatkörei közé tartozik.

burkolási munkaA beépített bútorok mellett egyre nagyobb az igény a térelválasztókra, ezekkel változtatni lehet a lakás felosztásán anélkül, hogy bonyolultabb munkálatokba belemennénk. A térelválasztó falak leginkább üvegtéglából készülnek, ez szintén a burkoló feladatkörei közé sorolódott. Nagyon nagy divat, a beépített kád, a homlokfalát úgy alakítják i hogy az teljesen beleolvadjon környezetébe.

Ezekkel az újításokkal, technikákkal otthonunk teljesen egyedivé varázsolható, a burkoló munkája minden szinten jelen van, nagyon fontos, hogy megbízható mesterrel dolgozzunk.

A burkoló munka sokrétűsége a kertben

A kertben a munkája napjainkra óriási mértékben kitágult. Ma már kint is lehet bármit. A medencéktől kezdve, a kertben kialakított külön szauna helységtől egészen a hagyományos járólapig bármilyen elképzelést meg lehet valósítani. Nagyon nagy divatja van a kertépítésnek, a kert tudatos kialakításának, nagyon sokan külön ezzel foglalkoznak. A kertben javában kültéri anyagokat, azaz hideg burkoló anyagokat használ, ezeket speciális technikával rögzíti, ezért ezek is hosszú távon tartósak maradnak.

A hozzászólások le vannak tiltva.