A modern burkolás

Mitől modern a burkolás?

A burkolás legjellemzőbben a használt anyagoktól lesz modern stílusú. A burkolási technika alapvetően mit sem változott az évek során. Ami változott az, az anyaghasználat és kiegészítő termékek, használati eszközök. A burkolás technikája annyiban változhatott, amennyiben az új típusú anyagokhoz idomulni kellett, de ez minimális mértékű. Az anyaghasználat határai kibővültek. Napjainkban a burkolás már nem csak funkcionalitása miatt fontos, hanem a ház alaphangulatának, stílusvilágának meghatározásában is lényeges szerepet tölt be.

A modern burkolás stílusa

A modern burkolás stílusában a leegyszerűsített formákra és színvilágra törekszik, minimál design jellemzi. Egy lakás stílusának ilyen jellegű kialakításához nem elég csak a burkolatnál követni ezt a stílusirányt. A bútoroknak és minden egyéb kiegészítőnek is ezt a vonalat kell képviselnie ahhoz, hogy az összhatás meg legyen.

A modern burkolás anyagai

modern burkolás budapestA modern burkolás anyagaiban sok újítás van, de ugyanakkor sok régi anyagot is megtartott a stílus, csak kicsit átalakítva. A legmerészebb újítás a fém burkolat volt. Az ötlet Karim Rashidtól származik, aki egy ausztrál Design céggel együttműködve valósította meg ezt a merész ötletet. A fém burkolat mozaikként van kirakva, úgy, hogy hipnotikus háromdimenziós mintákat alkotnak. A burkolat anyaghasználata változatos lehet, a rozsdamentes acél, a réz, a bronz, a titán és a nyers acél egyaránt tökéletes. Ez a munka nem csak azokat a cégeket érinti, akik az anyagok értékesítésével foglalkoznak, illetve nem is csak a szakembereket. A burkolás a belső építészeti, design cégeket is foglalkoztatja. Nagyon sok cég foglalkozik egyedi burkolatok tervezésével, készítésével. Ma már otthonunk nem csak az a hely, ahol élünk, hanem személyiségünk tükörképe.

A burkolásnál használt anyagok nem csak stílusviláguk miatt lehetnek modernek. A parafa olyan burkoló anyag, amely a legjobban szigetel. Modern burkolási anyagnak mondhatjuk, holott nem ma fedezték fel. Burkoló anyagként mégis csak mostanában kezdték el használni. Ez az anyag nem a design világa miatt modern, praktikussága emeli ki.

Modern burkolás másként

A burkolás nem csak az anyaghasználat és az anyagok stílusa miatt lehet modern. A lakások belső kialakítása az elmúlt évtizedekben nagyon sokat változtak, sok új tér és lehetőség nyílt. A burkolat attól is modern lehet, hogy mit fed. Gondolhatunk itt például a kandalló burkolására. A kandalló beépítése és kialakítása igazán modern stílusúvá teheti otthonunkat. Önmagában a kandalló régebbi hangulatot idéz, de bizonyos anyagok használatával teljesen más irányultságot vesz. A burkolás szempontjából fontos helység a fürdőszoba. A kád és a zuhanyzó burkolásával nagyon sokat lehet játszani, ezek az elemek sokféleképpen alakíthatóak.

A modern burkolás kiegészítői

Ahhoz, hogy a lakás hangulata a modern stílusvilágot képviselje, nem elég csak a burkolásra figyelni. A bútorokat és minden egyéb kiegészítőt is ebben a stílusban kell elképzelni. A burkolatok mellé nagyon sok cég csaptelepeket, bútorokat és kiegészítőket is gyárt. A burkolás ezeknek a kiegészítőknek a beépítésével teljesedik ki.

A hozzászólások le vannak tiltva.