Burkolás a fürdőszobában

Profi burkolás előfeltételei

burkolas-burkoloA fürdőszoba a lakás azon színterét képezi, ahol a burkoló a leginkább kiteljesedhet, ez az a helység ahol a legfontosabb, hogy a burkolás jó minőségű és kellemes hangulatú legyen. Természetesen ezeknek a feltételeknek a lakás más helységeiben is meg kell felelnie a burkolatnak, de a leghangsúlyosabb mégis a fürdőszoba. Ennek több oka is van. A burkolás jellege és minősége azért nagyon fontos a fürdőszobában, mert itt a helység egészét burkolat fedi. A másik tényező a helység használatából adódik, ez a lakás egy intim szegmense, itt tisztálkodunk és igazán jóízűen, higiénikusan ezt csak a megfelelő közegben lehet megtenni.

Burkolás a fürdőszobában és a burkoló munkája

burkolo-burkolas-furdoszoba-burkolasA fürdőszoba esetében nagyon alaposan meg kell gondolnunk, hogy milyen anyagokat és segédanyagokat használunk a burkolás elvégzéséhez. Nagyon fontos, hogy olyan burkoló anyagot válasszunk ki a helységbe, ami bírni fogja a terhelést. A fürdőszobában minden nap sok a víz és így a pára is, a hőmérséklet ingadozása szintén nagy, ha nem a megfelelő minőségű burkolat kerül felrakásra, a fürdőszoba burkolás gyakori tevékenység lesz. A legjobb, ha a burkoló szakember tanácsát kérjük a burkolás anyagainak kiválasztásában, megvásárlásában. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor az üzletben kérjünk segítséget. A burkolat anyagok osztályozva vannak négy szempont alapján, az üzletben dolgozó a szempontok alapján meg kell, hogy tudja mondani melyik anyag kell a fürdőszoba burkolásához. Nagyon fontos, hogy burkolandó helység jellegét a segédanyagok megválasztásánál se felejtsük el.  A burkolás anyagainak terhelhetősége mellett van még egy fontos tényező, amit a fürdőszoba esetében nem szabad figyelmen kívül hagyni. A fürdőszobában használjuk a legtöbb speciális és erős tisztítószert a burkolás anyagának így olyanak kell lennie, mi képes ellenállni ezeknek a szereknek. Sok burkoló anyag nem bírja az ilyen jellegű terhelést, így ez egy nagyon fontos szempont.

A burkolás terei a fürdőszobában

A fürdőszoba talán az egyetlen olyan helysége lakásunknak, ahol a burkolás többféleképpen is jelen van. Sokszor ez a lakás egyik legkisebb helysége, és általában az utolsó négyzetmétere is burkolva van. Nézzük a különböző tereket a burkolás szempontjából; nagyon fontos a kád, vagy a zuhany kialakítása, a mosdópult, illetve a tükör és az elválasztó falak burkolása. Praktikus, ötletes megoldásokkal a legkisebb helységben is minden megvalósítható.

  1. Kád, zuhanyzó; ezek alapvetően meghatározzák a helység hangulatát, irányvonalát. A burkolás szempontjából talán a beépített kád kialakítása a legnagyobb kihívás, hiszen ebben az esetben a kád egybeolvad, beleépül a fal burkolatába. A burkolás szempontjából a kádnál leginkább azzal lehet megdobni a kinézetet, ha a gyári burkolat helyett újat készíttetünk. Ez nem olyan egyszerű, mint gondolnánk, ahhoz, hogy megvalósítható legyen kell egy merev alapzat, ami kihúzható,  hogy később hozzá tudjunk férni a kád belső szerkezetéhez. A burkolás tekintetében a zuhanynál kell a legprecízebbnek lenni, itt a legintenzívebb a terhelés. A zuhany burkolatának elkészítésénél nagyon kell figyelni az ajtók beépítésére.
  2. A tükör; nagyon jól mutat és praktikus is, ha a fürdőszoba tükör a burkolás szerves részét képezi, azaz beépített, az ilyen tükrök stabilabbak, mint az utólag felszereltek.
  3. A mosdópult burkolás sok lehetőséget rejt magában, vannak, akik máshogy képzelik el az alsó és felső részeket, vannak, akik egységes megjelenést részesítik előnyben, akár a különböző kiegészítők beépítésére is lehetőség van.

A hozzászólások le vannak tiltva.