Burkoló alapanyagok beszerzése

A burkoló munkája

burkoló anyagokA burkoló munkája otthonunk minden területére kiterjed. Nincs olyan házrész, olyan helység, vagy szoba, ahol ne lenne jelen a burkolás. A burkoló munkájának fontossága összetett, egyrészről fontos a gyakorlati szempontok miatt, védi a házat, másrészről pedig esztétikai funkciót tölt be, meghatározza otthonunk hangulatát, stílusát. A burkolás történhet kültéren vagy beltéren. A kültéri burkolás csak hideg burkolás lehet, míg a beltéri lehet hideg burkolás vagy meleg burkolás is. A két burkoló munka közötti alapvető különbséget a burkoló anyagok jellege adja. A hideg burkolásnál használt anyagok, sokkal nagyobb ellenálló képességgel rendelkeznek, sokkal jobb tűrőképességgel bírnak, mint a meleg burkoló munka anyagai. Vannak olyan helységek, ahová a burkoló mesterek nem is ajánlják csak a hideg burkolást, ilyen helység jellemzően a fürdőszoba és a konyha. A fürdőszoba esetében a sok pára és víz az, ami nagyon hamar kikezdi a nem megfelelő burkolatot, a konyha esetében pedig a sokféle erős szennyeződés és az ezek erős tisztítószerrel történő eltávolítása jelent veszélyes tényezőt.

Hogyan informálódhatunk a burkoló munkával kapcsolatban?

A burkoló munkával kapcsolatban nagyon sok kérdés merülhet fel a ház, lakás tulajdonosaiban. A burkolás hosszú távra szól, ha egy burkoló mester jól végzik a munkáját és jó alapanyagokat, kiegészítőket használ, az általa készített burkolat több tíz éven keresztül is megállhatja a helyét. Ha azonban nem jól választjuk meg a burkoló munka alapanyagát, nem figyelünk a részletekre, a burkolat nem fogja olyan sokáig bírni, és, ha idő előtt kell újra megcsináltatni az dupla költséget jelent, lényegében ez azt jelenti, hogy olcsóbb többet költeni a burkoló munkálatokra. A burkolat alapanyagának megválasztása nem csak a gyakorlati tényezők miatt fontos, ha nem gondoljuk át alaposan azt, hogy hogyan is képzeljük el az adott helységet, milyen színeket álmodunk meg, és milyen stílust képzelünk el, az sok kellemetlenséget okozhat. Ahhoz, hogy jól tudjuk érezni magunkat otthonunkban annak, olyannak, kell lennie, mint amilyennek megálmodtuk, elég kellemetlen tíz éveket eltölteni egy olyan burkolat társaságában, ami igazán nem is tetszik.

A burkoló alapanyagok beszerzése

burkoló szakemberHabár a burkoló alapanyagok beszerzése nem olyan, mintha elmennénk a közértbe és bevásárolnánk a család heti élelmiszer ellátmányát, azért nem is olyan bonyolult. A burkoló alapanyagok beszerzésénél nagyon kell figyelnünk a vásárolt mennyiségre, fontos, hogy az biztosan elég legyen. Mindenképpen írjuk fel a vásárolt alapanyagok adatait, ha véletlenül mégsem elég a megvásárolt mennyiség, be tudjuk azonosítani, hogy milyen anyagra van szükségünk. A burkoló anyagoknál sokszor a színben és méretben két sorozat között ránézésre észrevehetetlen különbségek vannak, azonban amint felkerülnek a falra, vagy le a padlóra, a különbség szembeütköző lesz. Ez nagyon kellemetlen lenne. A mennyiségbe kalkuláljuk bele a váratlan baleseteket is. Ha tanácstalanok vagyunk kérjük ki a burkoló szakember tanácsát, tanácsot adhat a mennyiséggel és a minőséggel kapcsolatban egyaránt, sőt az is lehet, hogy még kereskedést is tud ajánlani. Ha kérdéseink vannak, de nem akarunk rögtön szakemberrel személyesen konzultálni, a neten keresztül is informálódhatunk, fórumokon sok érdekes információhoz juthatunk, és akár egy burkoló szakembertől is tanácsot kérhetünk!

A hozzászólások le vannak tiltva.