Burkoló munka az udvarban

Legfontosabb burkoló munkák az udvarban

burkoló az udvarbanA burkoló munka sokszínűségét az bizonyítja a legjobban, hogy milyen sokféleképpen alkalmazzák. Sokféleképpen alkalmazzák, mind a kertben, mind a lakásban.  A lakásban beszélhetünk külön hideg és meleg burkoló munkáról, ezeknek még rengeteg egyéb csoportosítási lehetőségük van. Otthonunkban nagyon sokféle anyagot használhatunk, akár kombinálva is. A kertben a burkoló munka felhasználásának lehetőségei kötöttebbek, de még így is sokféle kombinációban használhatóak.

A kertben alkalmazott burkoló munka leggyakrabban a garázs burkolása, a belépő terasz, lépcső burkolása, kerti járda kialakítása, és ha tehetjük egy medence kiépíttetése. Sokféleképpen kivitelezhetőek ezek a lehetőségek, a kert főleg a nyári időszakban lakásunk belső részének külső meghosszabbítása, sok időt töltünk kint kialakíthatunk grillező sarkot, akármit, amire igényünk van. Nyilvánvalóan vannak olyan burkoló munkák, amik szükségszerűek, mint a lépcső és a bejáró kialakítása és vannak olyanok, amik extra dolognak számítanak, mint például a medence. Ha építkezünk értelemszerűen  szükségszerű dolgok megcsináltatásával kell kezdeni és a legkevésbé fontosakat kell az építkezés végérre hagyni.

A kertben végezhető burkoló munka jellege

A kertben csak a hideg burkoló munkákat szokták alkalmazni, ennek oka, hogy a hideg anyag sokkal jobb ellenálló képességgel rendelkezik, mint a meleg. A hideg burkoló anyagok, jobban ellenállnak az időjárás viszontagságainak, mind az erős napfénynek, a pornak, és a sok csapadéknak illetve a fagynak. A kültéri burkolatok legveszélyesebb ellensége a fagy, pontosabban az, amikor a csapadék a burkolatok megrepedésével befolyik a burkolat alá és ott megfagy, szétnyomhatja a burkolatot és belülről teszi azt tönkre. A kültéri burkoló munkáknál nem csak a burkoló anyagot kell alaposan megválogatni, hanem a burkolásnál használt egyéb kellékeket is, mint például a fúga és a ragasztók. A kültéri burkoló munka nem csak az anyagok jellegében különbözik a beltéri burkoló munkától, hanem a burkolás technikája is teljesen más jellegű. A kültéri burkolatoknál ejtett hibák sokkal hamarabb fognak kiütközni, és javításuk is sokkal költségesebb, a kültéri burkolat csináltatása mindenképpen költségesebb művelet, mint a beltéri burkolatok. A burkoló mesterek nem szakosodnak külön kültéri és beltéri burkolatok készítésére, h egy mester úgy látja, jobbnak elhatárolhatja magát az egyik vagy a másik mellett, de ilyen ritkán van. A mesternek mindkét technikát ismernie kell, ha elhívják egy építkezésre jobban jár ha mind a kültéri, mind a beltéri munkát elvállalja.

A kerti burkoló munkák aktuális divatja

udvar burkolásA kertépítés külön szakággá nőtte ki magát, ugyanolyan trendek vannak a kert kialakításában, mint például az öltözködésnél, csak ezek valamivel lassabban változnak. Az igazán profi, naprakész burkoló mesterek ismerik ezeket a trendeket és akár ajánlásokat is tudnak tenni. De akár úgy is intézhetjük kertünk kialakíttatását, hogy felbérelünk egy kertépítéssel foglalkozó céget, és ők hoznak magukkal mesterembert is. Az ilyen kertépítő cégeknek nagyon nagy divatja van, és a kert megálmodásánál sokan kérnek ilyen jellegű segítséget. Én úgy gondolom jobb, ha saját magunk álmodjuk meg kertünket és egy burkoló mesterrel egyeztetve tervezzük meg.

A hozzászólások le vannak tiltva.