Burkoló munkálatok a fürdőszobában

Hideg burkoló munkák

A fürdőszobába jellemzően hideg burkoló munkák kerülnek. A hideg burkolás jóval magasabb ellenálló képességgel bír, mint a meleg. A fürdőszoba otthonunk azon helysége, amelyben a burkolat a legintenzívebb terhelésnek van kitéve.  Éppen ezért, mint szakember mindig a minőségi anyagok alkalmazását ajánlom ügyfeleimnek. A fürdőszobában lévő burkolatot, ha nem megfelelő minőségű anyagokkal kerül beépítésre a víz és a pára hamar kikezdheti. A fürdőszoba burkolatának kialakításánál a funkcionalitásnak és az esztétikumnak egyensúlyban kell lennie. Fontos, hogy a burkolat hosszú távon bírja a mindennapi leterhelést. De ugyanakkor fontos az is, hogy kialakítása esztétikus legyen, hogy a hosszú, fárasztó nap után csendes szigetet jelentsen. Bármilyen kérdése van a fürdőszoba burkolásával kapcsolatban keressen bizalommal elérhetőségeimen. Kereshet telefonon a +36-70-504-1965 számon, vagy írhat mailt az  info@mesterburkolo.hu címre. Szolgáltatásaimról és azok árairól honlapomon is tájékozódhat.

A fürdőszoba kiegészítői és burkoló munkái

fürdő burkolásA fürdőszoba  a burkoló munkálatok szempontjából a legszínesebb helység. Itt van a legtöbb olyan felület amely kialakítása burkolással történik és itt található a legtöbb olyan kiegészítő amely szintén a burkolat részét alkotja.

A tükör a fürdőszoba elengedhetetlen kiegészítője. Mérete attól függ, hogy mekkora a fürdőszobánk. Minél nagyobb a tér, annál több lehetőség van a tükör változatos felhelyezésére. A legváltozatosabb dekor elemekkel díszíthetjük, és formájában is választhatunk egyedi kivitelezésűt. A tükör fölé fontos a világítás, a lámpatest méretének arányosnak kell lennie a tükörhöz képest. Fontos továbbá, hogy a két elem egymással harmonizáljon.

A törülköző tartó nem található meg minden fürdőszobában. Ez olyan kiegészítő, amelyet bármikor utólag is felszerelhetünk, de sokkal jobb, ha a kiegészítőket még a burkoló tevékenységek folyamatánál felszereltetjük. A törülköző tartó apró kiegészítő, de ha egy igazán különleges, stílusában passzoló darabot választunk, az jelentősen feldobhatja a fürdőszoba hangulatát.

Szappantartó minden fürdőszobában van. Kivitelezésében és elhelyezésében is igen változatos kiegészítő. Praktikusak azok a szappantartók, amelyek a kádnál lévő burkolathoz vannak erősítve. Ha igazán igényesen akarjuk kialakítani fürdőszobánkat ügyelünk arra, hogy a szappantartó és a fogkefe tartó valamint a törülköző tartó egymással és a burkolat színével harmonizáljanak.

Burkoló munkálatok kis méretű fürdőszobában

A fürdőszoba munkálatainak megkezdése előtt mindent pontosan meg kell tervezni. Sok otthonban a WC is a fürdőszobában található, így a hely kihasználása igen kötötté válik. A kisebb fürdőszoba helységekben ezért fontos a leleményességre támaszkodni. A burkoló munkálatokkal sok probléma áthidalható. A fürdőszoba kiegészítők közül fontos, a tároló polc, egy kis méretű fürdőszobában azonban erre nincs lehetőség. Arra viszont általában van, hogy beépített polcokat alakítsunk ki. A kis fürdőhelységeknél elengedhetetlen az ötletesség. Sok helyet tudunk felszabadítani azzal is, ha a kád helyett zuhanytálcát rakatunk a fürdőszobába. A fürdőszoba kis méretének kompenzálására lehetőség van a burkoló lapok méretével és színével. A világos színű burkolat tágítja a teret, ezzel javítja fürdőszoba összhatását. A kis méretű helységbe nem ajánlott apró burkoló lapok használata, mivel ezek látszatra kicsinytik a helységet.

A hozzászólások le vannak tiltva.