Hogyan segíthetjük a burkoló munkáját?

Hol kezdődik a burkoló munkája?

A burkoló munkája a burkolásra váró felület kiegyenlítésénél kezdődik. Ez az első lépés, amit a burkolónak meg kell lépnie, az egyenetlen felületre felvitt burkolat nem lesz hosszú távú, a burkolat le fog potyogni. Mivel a felület egyenetlen, a fúga és a ragasztó nem fogja tudni stabilan összetartani, előbb – utóbb fel fog hullámozódni, és a szennyeződések, esetleg víz be fog szivárogni. Ezek alulról kezdik ki, és a vége, hogy mindent újra kell csináltatni. A felület kiegyenlítése előtti teendők a mi feladatainkhoz tartoznak.

burkoló munkájának segítéseSokat segíthetünk a burkoló mesternek, ha mindent precízen készítünk elő, ahhoz, hogy egy helységet le lehessen burkolni, az adott szobát teljesen ki kell üríteni. Ez nem tűnik nagy feladatnak, de nem is olyan egyszerű, a legkisebb mütyüröktől kezdve, a legnagyobb bútorokig mindent ki kell pakolni. z apróságok, könyvek, a szekrényekben lévő tárgyak mehetnek dobozba, vagy esetleg zsákba, az a lényeg, hogy ne egyesével kelljen pakolnunk, hanem egybe meg tudjuk fogni és gyorsan arrébb tudjuk rakni. Ez akkor a legérdekesebb, ha nem csak egy helység vár a burkolóra, hanem mondjuk, felújítás van és mindent meg akarunk csináltatni. Fontos, hogy mindent úgy pakoljunk el, hogy ne legyenek útba, azzal, ha kipakoljuk a célhelységből, de úgy, hogy a célpontot alig lehet megközelíteni nem sokat segítettünk. A burkoló szerszámostól kell, hogy be tudjon jutni az adott helységbe. A felület kiegyenlítése a burkolás megkezdése előtt plusz egy napot igényel, ha jó idő van és tudunk enyhe kereszthuzatot csinálni, ha ez nem megoldható a felület megszáradásának előfordulhat, hogy több idő is kell.

Mikor hívjuk a burkoló mestert?

A burkoló munka időigényes és olyan feladat, amit alaposan át kell gondolni, meg kell tervezni, mind nekünk, mind a burkolónak, előzetesen kell egyeztetnünk, különösen akkor, ha nem csak egy helység burkolásáról van szó, hanem egy egész ház felújításáról. A felújítás komoly munka, és igen hosszadalmas is, nagyon meg kell tervezni minden lépését. Nagyon fontos, hogy a burkoló mester tanácsait kövessük mindenben. Az előzetes egyeztetésnél a burkoló felméri a terepet, meg tudják beszélni az anyagot, hideg vagy meleg burkolat kell fel, milyen méret és milyen minta lenne az ideális. A burkoló anyag kiválasztása olyan momentum, amit nem szabad elsietni, hiszen ez fogja meghatározni a szoba, a lakás hangulatát, stílusát, a burkoló anyag színe és mintája vagy akár mérete képes a teret növelni, vagy ha úgy szükséges akár csökkenteni is. Ha rosszul választjuk meg a burkoló anyagot, az később fog igazán kiütközni, de akkor már nem lesz mit tenni. Fontos, hogy a burkoló és a tulajdonos együtt válasszák ki a burkolatokat, fontos, hogy az esztétikumbéli igények és a gyakorlati szempontok megfelelő arányban érvényesüljenek, de egyik se nyomja el a másikat.

Mikorra tervezzük a burkoló munkálatokat?

A burkoló munkálatok elvégzése olyankor a legoptimálisabb, amikor jó idő van, ekkor a burkolat gyorsabban szárad, így az egész folyamat felgyorsultan halad. A burkolás időtartama attól függ mennyi helységet akarunk burkoltatni, ha csak egy szobáról van szó, akkor nem olyan hangsúlyos az időpont megválasztása, de egy egész lakrésznél már számít milyen gyorsan szárad a burkolat, vagyis milyen gyorsan tud haladni a burkoló.

fürdőszoba burkolás

 

A hozzászólások le vannak tiltva.