Hogyan segíthetjük, és hogyan óvhatjuk meg hosszú távon a burkoló munkáját

burkolo-burkolasAnnak érdekében, hogy a burkoló munkájának végeredménye a lehető legtökéletesebb legyen nagyon sok apró dolgot mi is tehetünk. A burkolásra váró terep előkészítése például teljes mértékbe a mi feladatunk, ezzel nagyon sokat lendíthetünk a folyamat hatékonyságán, erről részletesen majd később. Sokszor a szolgáltatást igénybe vevők szerzik be a munkához szükséges anyagokat, ez szintén egy olyan pont, ami nagy mértékben befolyásolja a végeredményt.  És végül a burkoló munka eredményének élete meghosszabbítható a burkolat helyes kezelésével. Nézzük ezt a három pontot részletesebben.

Hogyan dolgozhatunk a burkoló keze alá

Az első és legfontosabb momentum, amivel segíthetjük a burkoló munkáját az a burkolásra váró terep megfelelő előkészítése. Ez egyszerű első olvasásra, és valóban sem bonyolult, de hanyag, felszínes munkával könnyen elrontható. Minden bútort és a helységben található egyéb eszközt maradéktalanul ki kell pakolni, csak a saját dolgunkat könnyítjük meg azzal, ha rendszerezve végezzük el a csomagolást. Szintén saját magunknak dolgozunk előre azzal, hogy, ha például egy több helységen keresztül megközelíthető helységet akarunk a burkoló keze alá adni, akkor a szobához vezető utat is alakítsuk ki, szedjük fel a szőnyeget és tegyünk el az útból minden akadályt. Nem elég csupán elpakolni a bútorokat és egyéb akadályozó tényezőket, a burkoló számára szánt felületet meg kell tisztítani, úgy, hogy a mesternek már csak a burkolat lerakására kelljen figyelni. Sokszor a felület megtisztítása nem elég és ki is kell egyenlíteni azt. Csak az egyenes felületre lehet igazán jól lerakni a burkolatot. A felület kiegyenlítéséhez hívhatunk külön szakembert, vagy sok esetben maga a burkoló is elvégzi, de ez kitolja a munkáját, mivel a felületnek először meg kell száradnia. Ha a felület tiszta és egyenes, akkor a terep a szakemberé.

Ha magunk vásároljuk a burkoló anyagokat

burkolo-burkolas-burkolatokA legjobb alternatíva az, ha a tulaj és a burkoló együtt mennek el megvásárolni a burkolás elvégzéséhez szükséges alap-, és segédanyagokat. Ebben az esetben össze tudnak beszélni és a választott áru egyaránt meg fog felelni a megjelenéssel kapcsolatos elképzeléseknek és a gyakorlati elvárásoknak is. Nagyon fontos, hogy az anyag minőségi legyen és tetszen is, hiszen hosszú távon lesz része a lakásnak. Ha a burkoló egyedül vásárolja meg előre az anyagot a minőséggel biztos nem lesz gond, ha egyértelműen elmondjuk elképzeléseinket, akkor a burkolat kinézetével sem lesz probléma. Viszont, ha magunknak vásároljuk meg a burkoló anyagot, nagyon fontos, hogy tisztában legyünk pár alap dologgal. A legfontosabb az, hogy melyik helységhez keresünk burkoló anyagot, ugyanis a különböző helységekben más terhelésnek vannak kitéve a burkolatok. Nagyon fontos, hogy a burkoló anyagból inkább egy kicsivel többet vásároljunk, mint a szükséges, jobb, ha számolunk némi veszteséggel. Ez azért fontos, mert ugyanolyan méretű és tónusú burkoló anyagot utólag nehéz beszerezni, lerakva pedig a legapróbb különbség is szembetűnő.

Hogyan óvjuk a burkoló munkáját

A legelső lépés az, hogy hagyjuk alaposan megszáradni a friss burkolatot. Leginkább a tisztítószerekkel kell vigyázni, a különböző burkoló anyagok, különböző dolgokra érzékenyek, így mindenképpen mielőtt elbúcsúzunk mesteremberünktől kérjük ki a véleményét arra vonatkozólag, hogy mit szabad és mit nem. A fürdőszobai burkolatnál szoktak különösen gondot okozni a tisztítószerek, mivel ott használatuk fokozottabb. Vannak olyan tisztítószerek amelyek kímélik a burkoló anyagokat.

A hozzászólások le vannak tiltva.