Kád burkolás

Burkolás a fürdőszobában

A burkolás legváltozatosabban a fürdőszobában és a konyhában van jelen. Ez a két helység az, ahol a burkolat a legintenzívebben részesül terhelésben. A fürdőszobában a víz és a pára edzi folyamatosan a burkolatot, míg a konyhában a szennyeződések legszínesebb felhozatalával találjuk szembe magukat. Fontos, hogy mindkét helységbe a megfelelő burkolat kerüljön, a nem megfelelő ellenállású anyagok nem fogják bírni ezt az intenzív terhelést . Ezeknek a helységeknek a burkolásánál kérje ki tanácsom, és együtt az esztétikai és a technikai szempontok közös figyelembe vételével a legjobb burkolóanyagot keressük meg!

A fürdőszoba az a helység ahol a burkolás minden szinten jelen van. Burkoljuk az aljzatot, a falat, sokszor a WC is a fürdőszobába kerül, mosdókagyló tükörrel zuhany vagy kád, vagy olykor mindkettő kerül a fürdőszobába. A fürdőszoba jellege napjainkra nagyon sokat változott, régen nem is igazán létezett, az emberek csupán egy mosdótálat használtak. Késöbb kialakult az igény a külön a helységre, ma már lényegében a béke szigetének álmodjuk meg fürdőszobánkat. Ez az a hely, ahová elmenekülhetünk a zajos külvilág elől. Ez a szemlélet tökéletesen tükröződik a fürdőkádak kialakításán. Mindig hagynak helyet az illóolajoknak, mécseseknek, vagy egy pohár bornak.

A tökéletes burkolás eredménye, a jól beépített kád

A kád beépítésénél három szakág mestereinek jól összehangolt munkájára van szükség. A burkolás a kád beépítésének utolsó lépése, először a kőműves és a vizes végzi el feladatait. A jól beépített kád használatkor ne recseg, és meg sem mozdul. Figyeljünk ezekre a jelekre, mert intő jellegűek. Az a kád, ami már az elején recseg, a későbbiekben problémásabb lehet, előfordulhat, hogy csak két elemet rosszul illesztettek, de egy ilyen apró hiba is okozhat a későbbiekben nagyobb problémát. Az újonnan beszerelt kádnál figyeljük meg milyen a vízelvezetés, ha a víz nem folyik le maradéktalanul jelezzük a szakembernek. Sajnos sokszor találkoztam már olyannal, hogy a szakember nem figyel eléggé, egy óvatlan mozdulattal megkarcolja a kádat, ez ilyen felületnél nem túl szerencsés. Erre nem csak a szakembernek kell odafigyelnie, a kád tisztántartásánál különösen figyelnünk kell arra, hogy milyen szereket és milyen eszközöket használunk. A burkolás által nyeri el a kád a végső formáját.

Kád burkolás

burkolás - kád - fürdőszobaA kád burkolás alapvetően függ attól, hogy az adott fürdőkád rendelkezik-e gyári előlappal. Ha igen a mesternek kevesebb dolga van, hiszen az elő falat nem kell burkolnia. Ha nincs gyári előlap a szakember feladata a kád teljes burkolása. Ebben az esetben fontos, hogy kialakítsunk egy szerelő nyílást. Ez nagyon hasznos, ha dugulás alakul ki, nem kell megbontani a teljes burkolatot, a nyíláson keresztül hozzáférünk a belső szerkezethez.

A kád a fürdőszoba legmeghatározóbb eleme, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő méretben és alakban válasszuk ki. Ha kicsi a fürdőszobánk kisebb kádat szereltessünk be, ha  pedig nagy akko bátran választhatunk nagyobb méretet. Sokat számít a kád formája is, ez leginkább a fürdőszoba felosztásától függ. A kádat ki lehet hangsúlyozni olyan trükkökkel, mint például a burkoló lapok apró méretével, ezek hatásuk miatt magukra vonzzák a tekintetet. A burkolás több mint technikai kivitelezés, megadja a helység hangulatát!

A hozzászólások le vannak tiltva.