Miért fontos a burkoló tanácsa?

A profi burkoló tanácsa elengedhetetlen a profi burkoló munkához. A burkolás otthonunk fontos eleme, meghatározza a lakás kinézetét, hangulatát és védő funkciót is betölt. A burkolás hosszú távra szól, éppen ezért nagyon fontos, hogy a burkoló teendőkért inkább fizessünk jóval többet és tartsanak tovább a munkálatok, de a kapott eredmény legyen megbízhatóbb, strapabíróbb. Sokkal többe kerül egy hanyagul elvégzett munkát pár éven belül kijavítani, mint egyszer többet kifizetni.

Hogyan kereshetünk profi burkoló szakembert?

burkoló budapestA legmegbízhatóbb forrás a burkoló szakember felkereséséhez az ismerősök által kapott tippek. Hiszen ebben az esetben személyes pozitív tapasztalat adja a referenciát, olyan emberektől, akikben feltételezhetően megbízunk. Ekkor ismerősöktől tudhatjuk meg az árakat, a munkaidőt, és első sorban az elérhetőséget és minden olyan információra rákérdezhetünk, amire kíváncsiak vagyunk, természetesen ezek csak viszonylagosak, hiszen a saját otthonunkban más burkoló jellegű munka kerül majd elvégzésre más méretű területen.

Ha ismerőseink között nincs senki, aki ajánlást tudna tenni még mindig sok és megbízható alternatívánk van. Tájékozódhatunk interneten, szaküzletekben és bármilyen hirdetési felületen. Aszakember leszerződtetése előtt, úgyis lesz egy személyes találkozó, egy körülbelüli ármegbeszélés. Ha úgy érezzük biztosabbnak több szakemberrel is beszélhetünk és hallottakat viszonyíthatjuk egymáshoz.

Hogyan kérjük a burkoló szakember tanácsát?

A burkoló munkálatokat minden esetben egy egyeztetés előzi meg. Ekkor a szakember felméri a terepet, a tulajdonossal közösen egyeztetik a technikai és az esztétikai szempontokat. Nem szabad, hogy az egyik a másik rovására menjen. Nagyon fontos, hogy a munka kielégítse az adott helység igényeit, ahová hideg burkolatnak kell kerülnie oda az kerüljön, de ugyanakkor a burkolat kinézetének pedig a tulaj igényeit kell kielégítenie, hiszen ez egy hosszú távra szóló munka, ami ha nem tetszik, sok kellemetlenséget okozhat.

burkoló és burkolás profik általHa még tanácstalanok vagyunk és csak az ötletelgetés fázisában járunk, akkor is kikérhetjük egy burkoló szakember véleményét, sőt ajánlott kikérni a véleményét. Hiszen így már tudni fogjuk miben érdemes gondolkozni, milyen anyagok használhatók, melyik helységbe, és az árral is tudunk majd kalkulálni. A szakember meg tudja majd mondani, mi az, amit először ki kell javítani, mire kell odafigyelni és mikor érdemes a munkálatokat megkezdeni.

Vannak, akik vállalnak szaktanácsadást, természetesen díjazásért, és vannak olyan burkoló szakemberek is, akik ingyen is elmondják a véleményüket. Az ingyen kapott szaktanácsadás valószínűleg nem lesz olyan alapos, mint a díjazott, de mindenképpen érdemes szakember véleményét kikérni.

Miben adhat tanácsot a burkoló szakember?

Legegyszerűbben úgy lehetne válaszolni a feltett kérdésre, hogy a burkoló szakember mindenben tud tanácsot adni, ami a burkoló munkával kapcsolatos.

A burkoló munkával kapcsolatos legfontosabb kérdések a következők:

–          melyik helységet burkoljuk, melyik az a burkolat, ami javításra, esetleg cserére szorul
–          milyen jellegű burkolatot használjunk a különböző helységekbe, ez nagyon fontos pont, ha nem a megfelelő burkoló anyag kerül a különböző helységekbe, a burkolat nem lesz hosszú távú, mert adott esetben nem fogja bírni a helység jellegéből adódó terhelést.
–          mikor érdemes a burkoló munkát elvégezni, melegebb időben gyorsabban halad a munka
–          hol érdemes beszerezni a burkoló anyagot és a kiegészítő anyagokat, kellékeket.
és végül, mennyibe fog kerülni nekünk a burkoló munka.

A hozzászólások le vannak tiltva.