Modern burkolás

burkolásA burkolás minden otthon, ház és lakás elengedhetetlen eleme. Fontos funkciót tölt be, véd és szigetel, ez mellett otthonunk hangulatának is fontos meghatározója. A burkolás sokféle lehet, alapvetően beszélhetünk külön hideg és meleg burkolásról, ezek között az elsődleges különbséget a burkolási anyag jellege adja. A hideg burkolatok keményebb anyagok, a meleg burkolatok lágyabbak, de ugyanúgy megállják helyüket. A kétféle burkolás anyagbeli különbségéből fakadóan az eljárások is mások, illetve az alkalmazási területük is más, bár itt lehetnek átfedések. Nagyon fontos, hogy a megfelelő helységbe a megfelelő burkolat kerüljön. Kritikus pont ilyen szempontból a fürdőszoba és a konyha. Ezekben a helységekben van a burkolat a legintenzívebb terhelésnek kitéve, nagyon fontos, hogy nem csak a burkolás anyagának, hanem a használt segédanyagoknak is megfelelőnek kell lenniük.

Burkolás napjainkban

A burkolat elkészítését mesteremberek végzik, nagyon fontos, hogy csakis akkor próbálkozzunk saját kezűleg a burkolat fel-, vagy lerakásával, ha van egy kis tapasztalatunk és kellően magabiztosak vagyunk. Lehet, hogy elsőre soknak tűnik megfizetni a mestert és megvásárolni a jobb minőségű anyagokat és segédanyagokat, de még ennél is drágább, ha felszínes, rossz munkát végzünk és egy-két éven belül mindent újra kell csinálni. A burkolás területén ugyanolyan divathullámok vannak, mint általában mindenhol, mindig vannak felkapottabb anyagok, színek vagy esetleg minták. Nagyon fontos, hogy a burkolás anyagát ne az éppen uralkodó divathullám alapján válasszuk ki, hanem a saját ízlésünket helyezzük előtérbe. A jól elkészített burkolat hosszú távra szól, ezért is fontos, hogy jól tudjuk érezni magunkat az általa kölcsönzött hangulatban, illetve fontos, hogy a burkolat olyan legyen, ami mellé tudjuk alakítani egyébként is folyton változó otthonunkat.

Burkolás kicsit másként

burkolásA burkolás mivel alapvető meghatározója otthonunk hangulatának, nem csak a burkolással foglalkozó szakembereket érinti. Nagyon sok lakberendezéssel foglalkozó cég van, amik nem csak a bútorok kiválasztásában, a tér elosztásában ad tanácsot, hanem már az alapoktól útmutatást nyújt, így a burkolat megválasztásában is tanácsokat adnak. Hiába a jó bútor, ha nincs meg a megfelelő közeg. A legtöbb cég úgy próbálja kialakítani bemutatásra szánt kínálatát, a cég profilját, hogy több stílust is képvisel, egy-egy stílusirányzaton belül komplex belső tereket alakítanak ki a burkolatoktól kezdve egészen a legapróbb kiegészítőkig. A burkolás így már egy művészeti vonallá növi ki magát. Általában hat stílusirányzatot szoktak képviselni. Ezek a modern, a klasszikus, a kortárs, a funky, a luxus és hatodik, de igazából egy önálló vonalat képviselve a gyerekszobák, ezek kialakítása természetesen szintén több irányvonalú lehet. Nagyon fontos, hogy otthonunk kialakításánál összetetten gondolkozzunk, nézzük külön a helységeket, de ugyanakkor nézzük egybe is a különálló helységeket, hogy az összhang is meg legyen.

Modern burkolás

A burkolás fejlődik, mind az anyaghasználat, mind az eljárás technikáját tekintve. Viszonylag új anyagnak számít a burkolás szempontjából a parafa, már régóta alkalmazzák, de csak mostanában terjedt el igazán, pedig számtalan hasznos tulajdonsága van, ami miatt tökéletes alapanyaga a burkolás műveletének.

A legújabb anyag, amit a burkolás során alkalmaztak, az a fém burkolat, ez inkább dekorációs jellegű. Ez a teljesen új irányvonal Karim Rashid nevéhez kötődik. A burkolás anyagának elemeit mozaikszerűen rakták fel, így három dimenziós mintákat alkotnak az elemek, amik nyolc eltérő stílusban jelennek meg. A burkolás műveleténél alkalmazható rozsdamentes acél, réz, bronz, titán és nyers acél.

A hozzászólások le vannak tiltva.