Mozaik csempe burkolás

Rengeteg féle burkolólap létezik amiből választhatunk a burkolás előtt. Sokszor a bőség zavara miatt nem is tudunk olyan egyszerűen döntést hozni. Ez persze nem baj, hiszen ez még mindig sokkal jobb, mintha kevés lenne a választék. Manapság egyre divatosabb, egyre többen választják a modernebb, designosabb burkolatokat. Ilyen például a mozaik csempe burkolás.

Burkolás és mozaikcsempe buroklás

A mozaik csempe burkolás már régóta jelen van a piacon. Azonban fontos dolog, hogy két részre osszuk. A mozaikcsempe ugyan egy mozaik, de lehet nem mozaikcsempékből is készíteni mozaikburkolást. Ez egy elég nagy témakör és nagyon népszerű. Gyönyörű mintákat, motívumokat lehet így készíteni. Igazán egyedivé varázsolhatjuk így otthonunkat, hiszen annak az esélye, hogy más is ugyan olyan mozaik mintát készít, elképzelhetetlenül kicsi. Az embernek ilyenkor csak a fantáziája szabhat határokat. Ha egy igazi, tehetséges mesterburkolóra bízzuk a munkát, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a végeredmény egy remekmű lesz.
Ennek a cikknek a témája azonban a mozaik csempe burkolás. A mozaikburkolással egy másik cikkben foglalkozunk majd.

Mozaik csempe burkolás

A burkolás anyagiank választéka

Ha körülnézünk, milyen választékkal állunk szemben, bizony nagyon meglepődhetünk. A régi, szögletes, kis négyzetekből álló mozaikcsempe ideje lejárt. Persze azokat is megtalálhatjuk, de manapság már rengeteg féle áll rendelkezésre, így biztosan ki tudjuk majd választani a nekünk megfelelőt. Vannak például olyan mozaikcsempék, amik olyan hatást keltenek, mintha fából készültek volna. Találunk fém-, illetve bőrhatást keltő csempéket is. Nem csak a klasszikus négyzet formával fogunk találkozni, mert léteznek egyedi formában készült termékek is. A mozaik csempe burkolás ilyen téren egy hálás dolog, mert gyönyörű mintákat találhatunk, és ha megfelelő szépérzékkel rendelkezünk, akkor ez által olyan hangulatot kölcsönözhetünk a burkolandó helyiségnek, ami igazán emeli otthonunk értékét.

A mozaik csempe burkolás számos előnnyel járhat. Először is érdemes megemlíteni, hogy nem kell feltétlenül mélyen a zsebünkbe nyúlni, ha mozaikcsempe mellett döntünk. Általában egy kicsit drágábbak, mint a sima csempék, de egyáltalán nem biztos, hogy sokkal drágább lesz. Érdemes abba is belegondolni, hogy a kicsit drágábbért cserébe valami  sokkal szebbet kapunk.
Általában a fürdőben, illetve a konyhában szokták alkalmazni, de a mozaikcsempe remek díszítőelemként is használható mondjuk a ház oldalán.
Padlólap helyett is használhatunk mozaikcsempét, remek megoldást nyújthat, hogy egy kicsit feldobjuk a helyiséget.
Gyorsan lehet vele dolgozni és az egyik legjobb tulajdonsága, hogy a tisztántartása nem okoz sok problémát.

Nehéz a mozaik csempe burkolás

Amikor kiválasztjuk a mozaikcsempét, győződjünk meg róla, hogy mindegyik csempe azonos méretű. Ez igazából egy általános alapszabály, de ha a mozaik csempe burkolás mellett döntünk, akkor ezt valószínűleg azért tesszük, mert szeretnénk valamilyen szép formát, motívumot létrehozni, és ilyenkor bizony nagyon el tudja rontani az összképet akár egy kicsi hiba is. Persze egy mesterburkoló ilyenkor tudja korrigálni a kisebb hibákat, de ezt azért érdemes elkerülni. Mindig érdemes rááldozni egy kis többlet időt a kiszemelt mozaikcsempe átvizsgálására.

Látható, hogy a mozaik csempe burkolás fontos szerepet tölthet be abban, hogy igazán egyedivé és otthonossá tegyük lakásunkat. A rengeteg mintázat lehetővé teszi, hogy magunk mögött hagyjuk a régi csempék egyszerű, és néha már unalmas mintázatát. Sok helyen alkalmazhatjuk, így mindenki megtalálhatja a megfelelő felhasználási területet. A konyhában, a fürdőszobában, vagy a kár a medence burkolására is alkalmas. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, merjünk kísérletezni ezekkel a mozaikcsempékkel, és élvezzük az egyedi hangulatot, amit magukból árasztanak, így lesz tökéletes a burkolás.

A hozzászólások le vannak tiltva.