Speciális burkoló munka a gyermekszobában

A burkoló munkáról általában

burkoló és a gyerekszobaA burkoló munka legyen szó a lakás bármelyik helységéről, bármelyik részéről nagyon sok féle lehet. Egy burkolás lehet csupán funkcionális, és attól még teljesen jó, és időtálló, de az mellett, hogy a funkcióját hosszú időn keresztül képes megtartani lehet akár dekor elem is. Egy a teljesség igényével elvégzett burkoló munkája alapvetően határozza meg a helységek hangulatát. Vannak olyan helységeink ahol jobban, és ahol kevésbé bontakozhat ki a burkoló – ez nyilvánvalóan a szoba jellegétől függ – de olyan nincs, hogy egyáltalán ne bontakozhasson ki. Részletesebben tárgyaltuk már konyha és a fürdőszoba burkolását, ezek tipikusan olyan helysége, ahol a burkoló szabadabban, nagyobb területen, összetettebben mozoghat. Ezekbe a helységekbe inkább a hideg burkolatok alkalmazhatóak, ezek ajánlottak, a burkolat jellegéből adódóan több a kivitelezési lehetőség is. Most egy olyan szobát állítunk rivalda fénybe, amelynél a burkoló munkája sokkal kötöttebb, talán pont ezért még nem is részleteztük, pedig minden házban van ilyen helység. Ez nem más, mint a gyerekszoba.

A burkoló munkája a gyerekszobában

A gyerekszoba burkolatának nagyjából ugyanazoknak az elvárásoknak kell megfelelnie, mint a hálószoba burkolatának. Így a gyerekszoba burkolásához a burkoló mesterek többsége a meleg burkolatokat ajánlja. A hideg burkolatok is alkalmazhatók hálókba és gyerekszobába, de a gyerekeknél hidegburkolatot alkalmazni nem praktikus, hiszen a kicsik másznak, játszanak a földön, ezt ne egy hideg kövön tegyék. A gyermekszobába ajánlott meleg burkolatok a padlószőnyeg, parketta, parafa burkolat, mostanában ez a burkoló anyag egyre nagyobb kedveltségnek örvend. Nagyon jól szigetel, jól bírja a terhelést, hosszú távon minőségi burkolat tud maradni. A burkolat típusának megválasztása az első lépés, a többi lépést, lehetőséget a burkolat típusa determinálja.

Hogyan lesz gyerekbarát a burkoló munkája

burkoló a gyerekszobábanA burkoló munkája a választott burkolási anyag függvényében alakítható teljes mértékben vagy kevésbé, de minden képen gyermekbaráttá. A gyermekbaráttá alakítás alatt itt most nem első sorban a biztonsági szempontokra gondolunk, hanem a játékos, gyermeki hangulat megteremtésére. A gyermeki hangulat megteremtéséhez a választható burkoló anyagok közül a padlószőnyeg a legjobb. A padlószőnyeg lerakása a mesternek semmi nehézséget nem okoz, nem bonyolult és nem is időigényes munka. A gyermeki, játékos hangulatot pedig pofon egyszerűen meg lehet oldani, egy olyan padlószőnyeg kialakításával, amit direkt gyerekszobába tereztek. Nagyon sok mintás padlószőnyeget gyártanak, vannak kisfiús és kislányos szobákba külön típusok, és vannak unisex jellegű gyermek padlószőnyegek is. Ezek kiválasztása előtt csak azt kell magunkban alaposan átgondolni, hogy ahogy csemeténk növekszik, úgy igényei is változnak és esetleg a változó igények miatt a padlószőnyeg hamarabb kerül majd lecserélésre, mint ahogy azt állapota megkövetelné.

Ha a kínálkozó burkoló anyagok közül nem padlószőnyeget választunk, hanem mondjuk parkettát rakatunk le, akkor jobb lágyabb színű, melegebb hatású burkolatot választani. Természetesen, abban az esetben, ha a gyermekbútorok már meg vannak, és színben mást igényelnek, az elsőbbséget élvez. Nagyon erős és kellemes keretet tud adni a szobának, ha a burkoló anyag színvilága és a szoba egyéb részeinek – bútorok, falszín – színvilága harmóniában van. Fontos, hogy a gyermekszoba burkolatának elkészítésénél az esztétikai szempontok megvalósítása ne legyen kárára a gyakorlati, funkcionális szempontoknak, ha bármilyen kérdésünk felmerül kérdezzünk egy szakavatott burkoló szakembert.

A hozzászólások le vannak tiltva.