Térkő burkolás

A térkő burkolás egy nagyon lényeges fejezete a burkolás témakörének. Gondoljunk csak bele, hogy egy igazi otthon nem csak a ház falain belül értendő, hanem azokon kívül is. Fontos szempont, hogy a házunk megfelelő harmóniában legyen a telekkel, amin elhelyezkedik. Gyönyörű látvány, és jó érzésekkel tölti el az embert, amikor az otthona kívül, belül mesterember keze munkáját viseli. Ilyen a térkő burkolás. Olyan pluszt tud adni ez, ami igazán emelheti otthonunk értékét.

burkolásEgyre nagyobb igény mutatkozik az igényes térkő burkolás felől. Nem csoda, hiszen ki ne akarná a kertét is széppé varázsolni ilyen módon. Sokan azonban saját maguk állnak neki a kültéri burkolásnak, és bizony közülük jó páran szembesülnek a ténnyel, hogy nem is annyira egyszerű dolog ez. Azt lehet mondani, hogy a térkő burkolás a házilag elvégzett munka nagy kedvence. Kint az udvaron valahogy bátrabbak ilyen téren az emberek, míg házon belül sokkal nagyobb százalékban veszik igénybe egy szakember segítségét.  Persze nem biztos, hogy rossz lesz az eredmény, de ha mesterburkolóra bízzuk a munkát, akkor mindig biztosak lehetünk abban, hogy az elkészült burkolat olyan minőségű lesz, amilyet szeretnénk.

A kültéri burkolás

Nézzünk tehát pár példát a térkő burkolás alkalmazási lehetőségeire. Ha körbenézünk az udvaron, rengeteg ilyen lehetőséget találhatunk. Az egyik legkézenfekvőbb dolog például a kerti járdák készítése. Kertünket nem csak különböző virágokkal, fákkal, dísznövényekkel, stb. varázsolhatjuk szebbé, hanem megfelelő térkő burkolás segítségével is. Képzeljünk csak el egy csodaszép kertet, amit rengeteg szép növény tarkít, amiben egy igényes kis kerti járda vezet végig bennünket. A telek méretétől függ, és persze attól, hogy mennyit szeretnénk rááldozni, de ha úgy gondoljuk, az egész udvart átszőhetjük ilyen kis járdákkal, amik elvezetnek bennünket udvarunk egyes részeihez.

terko-burkolas

Burkolás autóbeállóhoz

Egy másik lehetőség, amikor járművek számára készül ilyen burkolás. Itt különbséget kell tennünk az előző példa, és e között, ugyanis az előző példa esetében a terhelés nem volt nagy, csak emberek terhét és kisebb dolgokét kell elviselnie, míg mondjuk egy garázs felhajtó esetében már bizony sokkal nagyobb teherről van szó. Ez nagyon fontos szempont, hiszen nem szeretnénk, ha az elkészült térkő burkolás nagyon hamar tönkre menne. Természetesen egy burkoló mester mindig szem előtt tartja ezeket a dolgokat, és nem lehet ezzel gondunk, ha rá bízzuk a munkát.

Egy kis pluszt adhatunk ehhez az egészhez, ha a térkő burkolás nem csak ugyan olyan színű, vagy mintázatú burkolólapokkal készül. Nem kell feltétlenül egyforma burkolólapokat használni. Ha gondoljuk, akkor készíteni lehet mozaik stílusban olyan különleges burkolatokat, amik az egyedi igényeket elégítik ki. Ezeket természetesen bárhol alkalmazhatjuk. Csak a fantáziánkon múlik, hogy milyen mintákat, motívumokat találunk ki. Ez a fajta burkolás is egyre jobban kezd elterjedni. Ilyenkor, az egyediség miatt, valószínűleg többet kell fizetnünk a munkáért, de nem árt elgondolkodni azon, hogy ezért cserébe valami olyat kapunk, ami sehol máshol nincs, egyedi az egész világon.

A térkő burkolás szerepe

A térkő burkolás csak egy kis részét érintettük ebben a cikkben, de úgy gondolom érezhető ennek a fontossága egy igazi otthon kialakítása érdekében. Ha ilyen burkolás mellett döntünk, nem biztos, hogy a legjobb megoldás, ha a „csináld magad” eszmét követjük. Nagyon sok pénzt és időt bukhatunk el rajta, ha nem sikerül, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy a kész térkő burkolás szinte biztos, hogy nem lesz olyan, amilyennek mi megálmodtuk. Ezt elkerülendő, mindig forduljon mesterburkolóhoz  ha profi burkolás a célja.

A hozzászólások le vannak tiltva.